geen zelfvertrouwen hebben

Geen zelfvertrouwen hebben legt een enorme beperking op het plezier dar je in je leven hebt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je op zoek bent naar een oplossing om je onzekerheid vaarwel te zeggen en je zelfvertrouwen terug gaat krijgen.

Wanneer je onzeker bent, laat je veel leuke, interessante en fijne dingen aan je voorbij gaan, terwijl het juist bedoeld is om ervan te genieten. Zolang je rond blijft lopen zonder zelfvertrouwen zal er niets veranderen en zal je veel belangrijke en leuke dingen in het leven blijven missen. Het is zo zonde van je tijd om hier over in te zitten en alleen maar te malen, terwijl je hier iets aan kunt doen. Ik denk dat ik niemand hoef uit te leggen hoe beroerd een leven zonder zelfvertrouwen is. Alleen al de directe dingen waar je last van hebt en waar je in wordt beperkt. Hoe vaak zeg je geen nee tegen iets wat je eigenlijk wel zou willen of ga je ergens niet mee aan de slag omdat je geen vertrouwen in je eigen kunnen hebt. Dit is heel vervelend en het laat je niet genieten van de dingen die het leven te beiden heeft. Daarbij is het vaak ook een spiraal waar je in terecht komt, een trechter die je steeds een beetje dieper weg trekt.

Geen zelfvertrouwen meer hebben

Wanneer je geen zelfvertrouwen hebt, dan kom je vaak in een soort van trechter terecht. Het een volgt het ander op en voordat je het weet is het veel erger dan je vooraf had gedacht. Het begint met een keer nee zeggen, je gaat niet met je vrienden mee naar de stad of naar een verjaardag van een vriendin. Dat geeft helemaal niks, maar bij mensen zonder zelfvertrouwen blijft het niet bij die ene keer. Ze zijn steeds vaker alleen en op zichzelf. Het is niet alleen maar die ene nee bij vrienden, maar ook bij familie, collega’s, een gezellig dagje weg, noem het maar op. Het probleem is dat je een soort van einzelganger wordt, wat absoluut niet positief is. Ik raad je dan ook echt aan om op tijd iets te doen om je zelfvertrouwen te vergroten en weer een normaal en gelukkig leven te kunnen leiden met je familie en vrienden om je heen.

DIRECT TOEGANG TOT DE CURSUS

Te weinig zelfvertrouwen symptomen

Er zijn veel mensen die hinder ondervinden als het gaat om zelfvertrouwen. Dit kan zijn om een negatief zelfbeeld, onzekerheid, om een fobie of angst of het niet assertief zijn. Er zijn talloze symptomen die samen gaan met te weinig zelfvertrouwen. Kijk je bijvoorbeeld altijd naar anderen of durf je geen risico’s te nemen? Voel je je snel aangevallen en word je snel boos? Ben je bang voor sociale afwijzing en wil je altijd alles perfect doen? Er zijn zoveel voorbeelden te noemen waaraan je merkt dat een persoon geen zelfvertrouwen heeft, dat het bijna niet te doen is om ze allemaal op te schrijven. Misschien geeft het je een opgelucht gevoel als ik zeg dat de meeste mensen te weinig zelfvertrouwen hebben? Je zit in een wereld waarin je het idee hebt dat iedereen beter is dan jou en dat jij de enige bent die last heeft van geen zelfvertrouwen, dit is echt niet het geval, je bent ook niet anders dan de rest en het is ook helemaal niet raar om geen zelfvertrouwen te hebben. Het is echter wél belangrijk dat je er iets aan gaat doen om je zelfvertrouwen weer terug te winnen! Om je een beetje op weg te helpen kun je bijvoorbeeld wat zelfvertrouwen tips uitvoeren. Verder staan er op deze website voldoende artikelen die je wegwijs kunnen maken in je zoektocht naar meer zelfvertrouwen of kun je de cursus zelfvertrouwen volgen.

Waarom heb ik geen zelfvertrouwen?

Geen zelfvertrouwen hebben kan meerdere oorzaken hebben. Het kan komen uit de eerste jaren van je leven, een tijd waarin je karakter wordt gevormd en je als kind leert te reageren op je omgeving. Het is dan ook heel belangrijk hoe je hier als ouder op reageert om de toekomst van het kind te bepalen. Je moet je kind vanaf jongs af aan aanleren om zelfstandig te kunnen zijn, dingen zelf te laten doen en in te laten zien wanneer hij of zij iets goed óf iets fout doet. Een kind vangt deze signalen op en zal dit opslaan in het geheugen. Het kan ook zijn dat je vroeger of toen je al wat ouder was bent gepest omdat de kinderen om je heen je te dik vonden? Hierdoor heb je waarschijnlijk een knauw in je zelfvertrouwen gekregen, waardoor je onzeker bent geworden en je een negatief zelfbeeld hebt gecreëerd. Het kan ook het missen van assertiviteit zijn dat ertoe heeft geleidt dat je nu onzeker bent. Het is niet het botte reageren of het arrogante gedrag naar jou toe waar je boos over bent, nee… je bent boos omdat je er niet op weet te reageren en er niet op kan reageren omdat je niet assertief bent!

Zoals je hebt kunnen lezen is het hebben van geen zelfvertrouwen echt niet fijn. Mijn advies is dan ook om hier zo snel mogelijk iets aan te doen, want ook jij kan je zelfvertrouwen weer terug krijgen en een leuk en gelukkig leven hebben. Blijf er niet meer lopen en begin nu met veranderen. De cursus blijvend zelfvertrouwen helpt jou stap voor stap je zelfvertrouwen weer volledig terug te krijgen zodat je weer zelfverzekerd door het even gaat.

DIRECT TOEGANG TOT DE CURSUS