Het is goed dat je hiermee bezig bent en inziet dat je met een probleem zit. Het lijkt vaak zo uitzichtloos en je loopt met de gedachte dat onzekerheid bij je hoort. Is dat zo? Hoort onzekerheid nou echt bij jou? En waarom denk jij eigenlijk dat je onzeker bent? Zeggen mensen wel eens tegen jou dat je onzeker bent, of denk je dat je onzeker bent? Het kan natuurlijk zijn dat je niet lekker in je vel zit en je niet tevreden ben met hoe je nu bent. Dit kan te maken hebben met te weinig of geen zelfvertrouwen. Als dit het geval is, stel jezelf dan de vraag, ‘hoe word ik zelfverzekerd?’ en ga dan ook zoeken naar antwoorden voor jezelf.
Wat zijn de nadelen als je geen zelfvertrouwen hebt?
Als je geen zelfvertrouwen hebt, dan is dat is veel situaties erg vervelend. Er zijn ook mensen die heel zelfverzekerd overkomen, maar die ook een stuk zelfvertrouwen missen. Zij verbergen vaak hun gebrek aan zelfvertrouwen en uiten dit vaak op hun eigen manier. Denk bijvoorbeeld aan ‘macho gedrag’, ‘opscheppen’, of ‘dominant reageren’. Je moet je dus altijd anders voor doen dan je echte ik. Dit kan heel vermoeiend zijn en kan op den duur negatieve effecten met zich meebrengen, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen.
Ook je relatie kan hier zwaar onder leiden. Een ander nadeel van geen zelfvertrouwen hebben, is dat je ergens aan begint en gelijk al zegt dat je het niet kan of niet weet. Als je ergens met die gedachte ingaat, dan zal het inderdaad ook niet lukken. Het probleem is dat je jezelf meestal onderschat met wat je kan. Je kunt namelijk meer dan je denkt. Door je gebrek aan zelfverzekerdheid zal je geen risico’s nemen en zal je je niet mengen tussen andere of nieuwe mensen. Op deze manier blijft je leven heel beperkt en speelt deze dan ook vaak eenzaam en alleen thuis af. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de tientallen die er zijn. Sluit je niet af voor de wereld om je heen en word geen mensenschuw. Het is belangrijk om voldoende sociale contacten hebt.
DIRECT TOEGANG TOT DE CURSUS ZELFVERTROUWEN
Assertief communiceren voor meer zelfverzekerdheid
Assertief communiceren is heel belangrijk bij het vergroten van je zelfverzekerdheid. Door assertief te reageren laat je zien dat je voor jezelf op kunt komen en dat je je collega’s niet zomaar over je heen laat lopen. Als je niet zelfverzekerd bent, dan ben je ook niet assertief. Ben je niet assertief, dan ben je vaak een makkelijk doelwit voor de mensen om je heen. Hoe kinderachtig dit ook klinkt, het komt heel vaak voor dat mensen hierdoor gepest worden. Ja ook mensen van jou en mijn leeftijd overkomt dit.
Misschien heb je er geen erg in, maar weet je dat je (bijna) dagelijks assertief gedrag moet gebruiken? Reageer jij hierop? “Iemand die voordringt bij de supermarkt” – “Je eten dat te koud wordt geserveerd in een restaurant” – “Je collega die jou altijd onderbreekt en altijd verbeterd waar andere bij staan” – “niet hetgeen krijg wat je besteld hebt”. Dit zijn slechts een paar simpele voorbeelden, maar dit soort dingen komen dagelijks voor. Je hebt assertiviteit nodig! Door niet assertief te zijn, slik je altijd alles maar, pik je alles van een ander en doe je net alsof je het niet erg vindt. Maar ondertussen loopt de frustratie hoog op en krop je je boosheid op. Waarom is dat denk je? Omdat het niet eerlijk is! Je moet dus voor jezelf opkomen en je assertief gedragen tegenover anderen. Doe je dat niet? Dan trek je altijd aan het kortste eind, want anderen doen het wel…
Hoe kan ik meer zelfverzekerd overkomen?
Veel mensen hebben het idee dat ze onzeker zijn, maar zijn dat in werkelijkheid niet. Maar als jouw gedachten op ‘onzekerheid’ staan, dan kom je wel zo over naar andere mensen en word je op een gegeven moment ook onzeker. Wat je eigenlijk doet is jezelf die onzekerheid inpraten. Probeer die focus eens op iets anders te leggen in plaats van negatieve gedachten over onzekerheid. Zeg gewoon eens tegen jezelf ‘hoe word ik zelfverzekerd?’ en doe hier iets mee!
Wanneer je er daadwerkelijk iets mee doet, dan merk je dat je houding gelijk anders is. Ook heb je dan het gevoel dat je zekerder bent van jezelf. Mensen om jou heen zien dat ook. Zo laat je zien dat je zelfverzekerd bent en gaan mensen ook anders met je om en dat bedoel ik positief. Mensen zullen je sneller accepteren en zullen ook sneller contact met je maken. Wees geen mensenschuw, maar maak hier juist gebruik van. Ook door het communiceren en het meer contact hebben met mensen geeft je een zekerder gevoel.
Hoe word ik zelfverzekerd in bed?
Het komt nog veel te vaak voor dat jongens, meisjes, (jonge) mannen of vrouwen onzeker zijn in bed. Is het omdat het een sleur aan het worden is om met elkaar naar bed te gaan. Staat je relatie op een laag pitje door een slechte bed partner. Misschien is het gewoon niet spannend genoeg meer en kan dat beetje extra spanning jullie relatie een hele sprong vooruit geven.
“Deze Website” kan jou helpen om meer zelfvertrouwen in bed te krijgen. Hier kun je uitgebreid (nieuwe) dingen leren, tips vinden of online programma’s volgen die je relatie spannender en intenser maken en je partner weer laat genieten. Zeg nou zelf, daar gaat jou zelfvertrouwen toch ook van omhoog? Het kan best zijn dat je hier geen interesse in hebt, klik deze pagina dan gewoon weg en kijk eens naar een van mijn andere interessante artikelen of zelfvertrouwen tips. Maar vergeet niet dat zelfverzekerdheid in bed in ‘elke relatie’ belangrijk is! Wil je gegarandeerd meer zelfvertrouwen? Volg dan de online cursus zelfvertrouwen. Deze bewezen methode is al door meer dan 15.000 cursisten met succes doorlopen. Hoe word ik zelfverzekerd? Door te klikken op de button hieronder! Wacht hier niet mee en start direct met de cursus.
DIRECT TOEGANG TOT DE CURSUS ZELFVERTROUWEN