Lichamelijk zelfvertrouwen vergroten?Ben tevreden met wie je bent en met wat je bent. Wees tevreden met je lichaam en krijg lichamelijk zelfvertrouwen.

Waarom twijfel jij zo over jouw lichaam? Stel jezelf deze vraag eens en schrijf de antwoorden op in een notitieblokje. Vaak weten we niet eens waarom we niet tevreden zijn met ons lichaam en een laag lichamelijk zelfvertrouwen hebben. We zijn wel negatief over ons lichaam, maar waarom eigenlijk? Kijk ik teveel naar anderen? Zijn de mensen op tv en uit de bladen nou echt zoveel gelukkiger en meer tevreden met hun lichaam dan ik ben? Ik denk dat dit schijnbeeld een totaal verkeerd beeld geeft en veel mensen onzeker maakt.

Onzekerheid over je lichaam

Ben jij onzeker over je lichaam? Dan ben je zeker niet de enige. We beoordelen en veroordelen elkaar vaak op basis van ons lichaam. Dat is eigenlijk best raar, toch? Kijk eens naar de mensen in jouw buurt, je familie, vrienden of gewoon de mensen op straat. Zien die er allemaal uit als een fotomodel, hebben die nergens een rimpeltje of een buikje? Natuurlijk wel! Wij hebben vaak het idee dat wij de enige zijn die dit hebben en dat een ander hier geen last van heeft. Dit kan ook zorgen voor onzekerheid in je relatie.

DIRECT TOEGANG TOT DE CURSUS

Lichamelijk zelfvertrouwen krijgen

Maak jij je eigen druk om het lichaam van een ander? Waarschijnlijk niet. Anderen maken zich ook niet druk om jouw lichaam. Waarom zou jij je dan druk maken over het feit wat een ander over jouw lichaam vindt. Het idee hebben dat mensen dit denken wilt niet zeggen dat mensen dit ook daadwerkelijk doen. Er is dus geen reden om je zelfvertrouwen over je lichaam weg te stoppen. Kijk eens goed naar jezelf en wees trots op wie je bent en wees trots op je lichaam. Natuurlijk zijn er altijd dingetjes die we voor onszelf willen verbeteren, zie dit als positief. Dit betekend niet dat je elke dag in de sportschool hoeft te zitten. Je kan bijvoorbeeld meer bewegen door lekker te wandelen of te fietsen in de natuur. Gezonder te gaan eten, waardoor je lekkerder in je vel zal zitten en meer energie zal krijgen. Door kleine en gezonde aanpassingen te doen krijg je ook weer meer zelfvertrouwen.

Zelfverzekerd over je vaardigheden

Iedereen heeft ze, goede vaardigheden. Het lijkt wel of wij van nature onze vaardigheden verbergen. Wij zijn onzeker over onze vaardigheden, maar waarom eigenlijk? Je kunt veel meer dan je denkt, maar je wilt het niet laten zien aan de buitenwereld. Je houdt jezelf in en wordt hier onzeker van. Wees trots op wat je kunt, laat het zien aan anderen. Dit zal je een boost aan zelfvertrouwen geven.

DIRECT TOEGANG TOT DE CURSUS