Meer zelfvertrouwen voor je kindWil je meer zelfvertrouwen voor je kind? Een kind zonder zelfvertrouwen, neemt meestal een besluit op basis van angst. Iets niet doen omdat je denkt dat je het niet kunt. Dingen voor je houden omdat je denkt dat het raar is wat je zegt. Thuis blijven omdat je je niet prettig voelt met andere kinderen om je heen. Het zijn allemaal herkenningen van een kind in onzekerheid. Zelfvertrouwen is een belangrijke basis van het leven. Wanneer uw kind jong is en geen zelfvertrouwen heeft, is het belangrijk dat je hier nu iets aan doet. Een kind kan heel goed begeleid worden door zijn of haar ouders om meer zelfverzekerdheid aan te leren. Een belangrijke stap is om te zorgen dat je als ouder zelfverzekerd overkomt naar je kind. Als je onzeker overkomt naar je kind toe, dan is er een grote kans dat je kind het onzekere gedrag overneemt. Het zelfverzekerd opstellen naar je kind is wel goed. Als je jezelf zelfverzekerd opstelt naar je kind, dan zal je kind dit gedrag overnemen en heb je een grotere kans op meer zelfvertrouwen voor je kind. Met behulp van de cursus zelfvertrouwen leer je je kind (en/of eventueel jezelf) stap voor stap zelfverzekerder te worden. Je wordt niet alleen zelfverzekerder, je krijgt meer zelfrespect, zelfwaardering en zelfvertrouwen in jezelf.

DIRECT TOEGANG TOT DE CURSUS

Hoe komt het dat een kind geen zelfvertrouwen heeft?

Zelfvertrouwen kindWanneer een kind geen zelfvertrouwen heeft, dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Je kind kan bijvoorbeeld zijn gepest. Dit kan op school zijn of in de buurt, waardoor je kind een knauw in zijn of haar zelfvertrouwen heeft gekregen omdat hij of zij zich minder dan de andere kinderen voelt. Een andere oorzaak zou te vinden kunnen zijn in de opvoeding. Wanneer de ouders van een kind altijd alle problemen oplossen, dan wordt het kind niet zelfstandig en leert het niet om te gaan met problemen. Het gevolg is dat het kind er op latere leeftijd ook nog last van zal hebben en ook op volwassen leeftijd zelf geen keuzes kan maken. Dit heeft invloed op het hebben van relaties, het vinden van een leuke baan en het hebben van een sociaal leven. Het is belangrijk dat je als ouder het kind zijn of haar problemen (uiteraard in sommige gevallen) zelf op laat lossen, zo creëer je meer zelfvertrouwen voor je kind.

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen voor je kind?

Meer zelfvertrouwen voor je kind is niet 1 2 3 geregeld, maar het is gelukkig geen jarenplan. Gelukkig is er een fijne en goede oplossing om meer zelfvertrouwen voor je kind te ontwikkelen in enkele maanden of soms zelfs in enkele weken. Wat ik je aanraad, is om de cursus zelfvertrouwen stap voor stap door te nemen, samen met je kind. Op deze manier ga je in je eigen tijd en op het fijnste moment samen met je kind de cursus doornemen. Onder jullie begeleiding en mijn (Frank de Moei) begeleiding, zal je kind deze stappen volgen en meer zelfvertrouwen ontwikkelen. Hierdoor zal jullie kind zich weer vrij en vrolijk voelen en zal hij of zij weer spelen met zijn leeftijdsgenootjes.

Waaraan zie ik dat mijn kind meer zelfvertrouwen heeft?

Als een kind geen zelfvertrouwen heeft, dan is het kind heel erg op zichzelf. Je merkt als ouder al heel snel als het kind meer zelfvertrouwen krijgt. Een kind met zelfvertrouwen probeert bijvoorbeeld nieuwe dingen uit dat hij of zij voorheen niet deed. In tegenstelling tot een tijd terug, doet je kind dit nu waarschijnlijk niet meer alleen, maar met leeftijdsgenootjes. Je kind zal uit zichzelf dingen laten zien en dingen voordoen. Ook zal je kind meer lachen, meer spelen en actiever zijn en zal je aan de houding van het kind zien dat hij of zij het zelfvertrouwen weer terug heeft. Jij wilt toch ook meer zelfvertrouwen voor je kind?

DIRECT TOEGANG TOT DE CURSUS