Onzekerheid overwinnen met meer zelfvertrouwen!

Onzekerheid overwinnen

Je onzekerheid overwinnen is wat jij wilt. Onzekerheid komt uit een negatieve emotie naar jezelf. Het volgende komt je vast bekend voor, ‘ben ik wel goed genoeg?’, ‘dit kan ik tóch niet’, ‘alles gaat altijd fout als ik het doe’, ‘maar zij is knapper dan ik ben’. Zorg dat je niet continue een negatief zelfbeeld hebt en probeer je negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten.

Waarom zou alles en iedereen beter zijn dan jou? Onzin… Dat zijn ze namelijk niet. Weet dat je niet de enige bent die zijn of haar onzekerheid wilt overwinnen! Cijfer jezelf niet altijd weg, maar laat eens wat van jezelf zien. Je zal versteld staan hoeveel je kan en hoe goed je ergens in bent waarvan je dacht dat je het niet kon. Probeer eens nieuwe dingen uit en meng je tussen andere mensen. Het is goed om een andere kant op te gaan en risico’s te nemen. Hier leer je van en je komt er sterker uit omdat het je zelfvertrouwen vergroot, zo kan je je onzekerheid overwinnen.

Waar komt onzekerheid vandaan?

Onzekerheid kan bijvoorbeeld voortkomen uit je omgeving. Hoe gaan de mensen nu en op wat voor manier gingen de mensen toen met jou om? Het kan ook te maken hebben met je opvoeding. Hoe zijn jouw ouders met jou omgegaan (toen je jong was) en op wat voor manier werd er gecommuniceerd? Zeiden jouw ouders nooit dat je iets goed had gedaan en kreeg je nooit complimentjes? Dit is een veelvoorkomende reden waar onzekerheid uit voort kan komen. Heb je misschien dingen meegemaakt in je verleden? Ben of word je gepest op school of door je “vrienden” en of leeftijdgenoten? Dit is maar een kleine greep van de zovele mogelijke oorzaken die kunnen leiden tot onzekerheid.

DIRECT TOEGANG TOT DE CURSUS

Ik ben onzeker over mijn lichaam en mijn uiterlijk

Misschien wel de meest voorkomende, ‘onzeker zijn over je lichaam en je uiterlijk’! Wie heeft hier nou geen last van? Iedereen is (wel eens) onzeker over zijn of haar lichaam. Maar waarom eigenlijk? Dit komt omdat wij onszelf veel te veel vergelijken met anderen en wij altijd bezig zijn met wat anderen van ons vinden. Door jezelf te vergelijken word je echt niet mooier, aantrekkelijker of aardiger gevonden. Sterker nog, het zal je helemaal geen goed doen omdat het je zelfvertrouwen alleen maar schaadt. Jij bent degene die je druk maakt om je lichaam en om hoe je eruit ziet, de rest van de wereld maakt zich daar echt niet druk om hoor. Waarom maak jij je dus druk? Accepteer jezelf zoals je bent en zorg dat je lekker in je vel zit. Zorg dat je je prettig voelt zónder naar een ander te kijken…

Ik wil mijn onzekerheid overwinnen!

Onzekerheid is niet slecht, maar het is zeker niet fijn om door het leven te gaan met onzekerheid. Het is belangrijk om anders tegen je onzekerheid aan te kijken. Je kan je onzekerheid overwinnen, maar ondanks dat, hoort onzekerheid nou eenmaal bij het leven. Iedereen heeft hier wel eens last van. Niets is immers zeker. Dat onzekerheid af en toe voor komt, daar kun je niets aan doen en daar zal je mee moeten leren leven. Wat je wél kunt doen, is om te leren hoe daar mee om te gaan.

Door meer zelfvertrouwen te krijgen zal je veel minder onzekerheid ervaren. Je zal merken dat je leven er een heel stuk makkelijker door wordt en je ook meer energie krijgt en gelukkiger bent in het leven. Heb jij hier hulp bij nodig en wil jij gegarandeerd je onzekerheid overwinnen, volg dan zeker de cursus blijvend zelfvertrouwen. In deze online cursus leer je stap voor stap hoe ook jij meer zelfvertrouwen gaat krijgen en je onzekerheden aan de kant schuift. Ook leer je om te gaan met toekomstige onzekere momenten. Het is niet erg om hulp te krijgen, sterker nog, het is juist goed dat je dit doet!

DIRECT TOEGANG TOT DE CURSUS

Mobiele versie afsluiten