tips voor meer zelfvertrouwenGratis tips voor meer zelfvertrouwen. Heb jij een gebrek aan zelfvertrouwen en wil jij je zelfvertrouwen vergroten? Deze tips voor meer zelfvertrouwen gaan jou een eind op weg helpen om zelfverzekerder te worden!

Geen zelfvertrouwen hebben is erg vervelend en je hebt er dagelijks mee te maken. Of het nou gaat om boodschappen doen, samenwerken met je collega’s of ‘gezellig’ en avondje wat drinken met je vrienden in de stad. Wanneer je geen zelfvertrouwen hebt , dan wordt het doen van normale, dagelijkse en leuke dingen ineens moeilijk. Ben je niet zeker van jezelf, dan beperkt jou dat in heel veel dingen in het leven. De beperkingen die het missen van zelfvertrouwen met zich meebrengt, kunnen ervoor zorgen dat je gefrustreerd wordt. Deze frustratie zal alleen maar erger worden en kunnen leiden tot woede uitbarstingen en afkeer naar anderen toe. Je raakt op deze manier in een isolement, wat zeker niet vreemd is bij iemand zonder zelfvertrouwen.

Ontwikkelen van zelfvertrouwen

Zorg dat je het niet zover laat komen en doe er iets aan. Hoe belangrijk is zelfvertrouwen eigenlijk? Heel belangrijk! Zelfvertrouwen kun je zien als de basis van een gelukkig leven en de basis van een gezonde relatie. Het hebben van voldoende zelfvertrouwen is dan ook heel belangrijk, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen en voor je partner. Wist je dat er veel scheidingen volgen door een partner die geen zelfvertrouwen heeft? Hoewel de meeste mensen zich bewust zijn van hun probleem, zijn er toch voldoende mensen die geen zelfvertrouwen hebben en hier al lang, soms zelfs jaren mee rondlopen. Zorg dat het bij jou niet zover hoeft te komen. Om jou te helpen en jou alvast een eindje op weg te helpen, geef ik jou 25 gratis tips voor meer zelfvertrouwen die je zelf direct eenvoudig toe kunt passen.

25 tips voor meer zelfvertrouwen:

Meer zelfvertrouwen Tip 1 Werk aan je uiterlijk

Als je er netjes en verzorgd uitziet, dan maak je een zelfverzekerde indruk en zullen mensen je veel sneller serieus nemen. Ook zullen ze sneller contact met je maken. Op deze manier zorg je er ook voor dat je minder snel in een sociaal isolement terecht komt.

Tip 2 Geef jezelf complimenten

Je mag jezelf best belonen als je iets goeds hebt gedaan. Dit hoeft helemaal niet met iets groots te zijn, je mag jezelf best belonen voor iets kleins dat je gedaan hebt, waarvan je dacht dat je het niet kon.

Tip 3 Accepteer je fouten

Zelfs de beste onder ons maken fouten. Waarom zou jij dat dan geen fouten mogen maken? Het geeft niet om fouten te maken, van je fouten kun je leren.

Tip 4 Zorg dat je positieve mensen om je heen hebt

Door positieve mensen om je heen te hebben, zorg je voor positiviteit in je leven. Dat is nou net wat je nodig hebt.

Tip 5 Maak een lijstje met dingen waar jij goed in bent

Door een lijstje te maken laat je aan jezelf zien dat je meer kunt dan je zelf denkt. Schrijf ze allemaal maar eens op en lees ze dan eens terug. Er staan altijd dingen tussen waar je jezelf over verbaasd dat je ze kunt.

Tip 6 Reageer assertief

Laat niet over je heen lopen, maar kom voor jezelf op en laat zien dat je niet minder bent dan een ander en dat jouw stem ook telt.

Tip 7 Stop met piekeren en probeer te ontstressen

Piekeren en stressen zorgen voor ongelooflijk veel lastige en vervelende momenten in je leven. Stoppen met piekeren en ontstressen zal je leven veel aangenamer maken en je zal een makkelijker en gelukkiger leven hebben.

DIRECT TOEGANG TOT DE CURSUS

Tip 8 Zorg dat je huis schoon en opgeruimd is.

Een opgeruimd huis zorgt ervoor dat je hoofd minder vol zit en het geeft een rustig gevoel. Een rommelig huis, betekend een rommelig hoofd. Aan het werk dus!

Tip 9 Werk je schema’s af

Streep alles van je lijstje door wat je hebt gedaan. Het geeft een opgelucht gevoel en het geeft een gevoel van vrijheid en rust. Zie ook zelfvertrouwen tips 8. Misschien kun je die wel combineren.

Tip 10 Ga sporten of beweeg voldoende

Van voldoende beweging krijg je meer energie, je wordt er vrolijker van en je zit lekkerder in je vel. Ook is het erg gezond en meng je je tussen andere mensen of ben je lekker in de natuur.

Tip 11 Doe nieuwe dingen

Door het doen van nieuwe dingen krijg je nieuwe inzichten en ga je uit je comfortzone. Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open.

Tip 12 Let op je houding

Vergeet de zoutzak houding! Ga rechtop lopen en ga rechtop zitten. Zo kom je zelfverzekerd over en nemen mensen je veel sneller serieus.

Tip 13 Laat jezelf horen

Ben je met familie, vrienden of collega’s? Laat dan ook eens wat van jezelf horen, praat met ze en zorg voor gezelligheid. Ze zullen je dan makkelijker accepteren en opnemen in de groep.

Tip 14 Zorg dat je niet afhankelijk bent van anderen

Door dingen zelf te doen en zelf op te lossen krijg je meer vertrouwen. Het is belangrijk om zelfstandig te worden en je eigen dingen te regelen en op te lossen. Ook wanneer dit vervelende dingen zijn.

Tip 15 Los je eigen problemen op

Je bent waarschijnlijk oud genoeg om je eigen problemen op te lossen. Neem je verantwoordelijkheid en los het zelf op, laat het niet door een ander doen.

Tip 16 Accepteer complimenten van een ander

Als je een compliment krijgt, dan mag je er vanuit gaan dat hij of zij het oprecht meent. Accepteer dat compliment dan ook en wees er blij mee, zie in dat ook jij dingen goed doet en goed kan.

Tip 17 Lach!

Lachen is gezond, leuk, prettig en de mensen om je heen vinden dat ook. Je zal zien dat je regelmatig een glimlach terug krijgt.

DIRECT TOEGANG TOT DE CURSUS

Tip 18 Doe je voor als iemand vol zelfvertrouwen

Als je overkomt als iemand met zelfvertrouwen, zal je gelijk merken dat mensen anders tegen je aankijken en makkelijker contact met je maken. Alleen al door het te doen krijg je meer zelfvertrouwen.

Tip 19 Eet gezond

Een gezonde levensstijl zorgt voor meer energie en het zorgt dat je lekker in je vel zit. Als je gezond bent heb je ook veel meer behoefte om dingen te ondernemen in plaats van alleen maar thuis op de bank te hangen of achter de computer te zitten.

Tip 20 Geloof in jezelf

Als jij in jezelf geloofd, dan geloven anderen ook in jou. Door in jezelf te geloven krijg je meer vertrouwen in jezelf en zal je zien dat dingen lukken.

Tip 21 Geef een stevige hand

Een stevige handdruk laat zien dat je zeker bent van jezelf. het is vaak een belangrijk eerste ingeving naar de ander toe.

Tip 22 Geef niet op

Als iets niet lukt, ga dan niet gelijk bij de pakken neerzitten, maar probeer tot het je wel lukt en complimenteer jezelf dan ūüėČ

Tip 23 Ben tevreden

Wees blij met wat je hebt, met wie je bent en met wat je kan. Niet met wat je niet hebt!

Tip 24 Probeer het eens?…

Zeg tegen jezelf “Ik ben geweldig !” of “Ik ben fantastisch!” Ga voor de spiegel staan en kijk eens hoe geweldig je ben.

Tip 25 Heb geduld

Het opbouwen van zelfvertrouwen kost tijd. Gun jezelf de tijd die nodig is. Binnen enkele weken zal je veel positieve veranderingen doormaken.

Veel succes met de tips voor meer zelfvertrouwen en pas ze vooral toe!

DIRECT TOEGANG TOT DE CURSUS

Nieuwsgierig naar meer Gratis Tips voor Meer Zelfvertrouwen?

Geweldige zelfvertrouwen tips!

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen? 8 Tips!