hoe krijg je meer zelfvertrouwen in je relatieZelfvertrouwen in je relatie is de basis van een goede relatie. Het is dus belangrijk om voldoende zelfvertrouwen in je relatie te hebben, wil je een gezonde relatie met je partner hebben en behouden.

Door een negatief zelfbeeld cijfer je jezelf weg en vind je jezelf al gouw minder dan een ander. Hierdoor kan je snel jaloers worden wanneer jouw vriend of vriendin bijvoorbeeld een praatje maakt met een bekende. Terwijl hij of zij zich van geen kwaad bewust is, loop jij je eigen op te vreten van binnen. Het gevolg is een ruzie, die ontstaan is uit jouw jaloezie. Geen zelfvertrouwen zorgt voor een negatief effect in je relatie. Daarom is zelfvertrouwen één van de meest belangrijke dingen die goed moet zijn, wil je een goede relatie hebben en behouden.

Ben jij onzeker in je relatie?

Ben jij onzeker in je relatie of is jouw partner juist degene die vraagtekens bij jullie relatie zet? Hoewel je relatie niet de reden hoeft te zijn van onzekerheid, is onzekerheid vaak wel de reden voor een breuk in een relatie. Het is zelfs een van de meest voorkomende oorzaken waardoor een relatie strandt of een scheiding volgt. Dit wil je koste wat kost voorkomen. Onzekerheid kan zich uiten in verschillende vormen, echter is jaloezie de meest voorkomende vorm van onzekerheid. De grootste angst in een relatie is verlatingsangst. Vaak ontstaat hier onzekerheid door. Laat verlatingsangst geen leidende draad in je leven zijn. Je moet je angst hiervoor echt opzij zetten omdat het precies het tegenovergestelde doet dan je verwacht. Wanneer je verlatingsangst hebt, raak je zo onzeker in je relatie dat er een steeds grotere kans bestaat dat je partner je ook daadwerkelijk zal verlaten. Dit komt door jouw onzekerheid, probeer dit echt uit je hoofd te zetten. Ook zeuren is een vorm van onzekerheid in je relatie. Je kunt je voorstellen dat wanneer jouw partner altijd zeurt, dat niet goed is voor je relatie, maar waar komt het zeuren vandaan? Het heeft waarschijnlijk te maken met ontevredenheid in een relatie. Een partner gaat zeuren als hij of zij ontevreden of ongelukkig is in een relatie. Om je relatie weer gezond te maken en samen weer gelukkig te worden, is het belangrijk dat je meer zelfvertrouwen krijgt door je onzekerheid te overwinnen.

DIRECT TOEGANG TOT DE CURSUS

Is jaloezie het gevolg van een gebrek aan zelfvertrouwen in je relatie?

Hoe komt het eigenlijk dat je geen zelfvertrouwen in je relatie hebt? Waarschijnlijk heb je een laag of een negatief zelfbeeld. Hierdoor zie je de wereld om je heen al snel als bedreigend. Dit komt omdat je je eigen kwetsbaar opstelt. De mensen om jou heen zien dat en kunnen daar op in spelen en kunnen gebruik maken van jouw kwetsbaarheid. Doordat jij je kwetsbaar opstelt zal het vaker voorkomen dat een ander contact zal zoeken met jouw partner waardoor jij jaloers wordt. Hoe jaloerser jij wordt, hoe minder zelfvertrouwen dat je krijgt en hoe kwetsbaarder je wordt. Zo stel je je dan ook op naar de buitenwereld, “kwetsbaar”. Doordat je je kwetsbaar voelt, zie jij alles wat jouw partner doet als een bedreiging en zullen er continue spanningen zijn in jullie relatie. Het gevolg van jaloezie in een relatie is vaak een breuk tussen beide en dus een einde aan je relatie.

Waarom ben ik onzeker in een relatie?

Het kan zijn dat je jezelf teveel vergelijkt met anderen waardoor je een laag zelfbeeld krijgt. Door een laag zelfbeeld vind je jezelf al gouw minder dan een ander. Het probleem hierin is dat je anderen overschat. Het kan ook een hele andere oorzaak hebben, de oorzaak ligt dan bij jouw partner. In zijn of haar ogen kun je niks goed doen of ben je niet goed genoeg. Dit is heel vervelend, je bent waarschijnlijk iemand mét zelfvertrouwen en verandert in de loop van de tijd in iemand zónder zelfvertrouwen. Laat je zo niet behandelen en zorg dat je je zelfvertrouwen terug krijgt. Maak geen ruzie, maar laat je partner wel zien dat je niet minder bent dan hem of haar. Het is absoluut niet goed wanneer je partner je zo behandeld. Laat dit niet gebeuren.

Hoe kan ik mijn onzekerheid in mijn relatie overwinnen?

Je moet iets doen om meer zelfvertrouwen in je relatie te krijgen en je jaloersheid de baas te zijn. Doe je dat niet, dan is er een reële kans dat je relatie geen kans van slagen heeft en het eindigt in een breuk of zelfs een scheiding. Dit klink misschien wat overdreven, maar helaas komt het vaker voor dan je denkt. Op deze manier werkt een relatie nou eenmaal niet. Het is verstandig dat je hieraan gaat werken en je je zelfvertrouwen weer terug krijgt. Op deze website staan voldoende artikelen die je op weg kunnen helpen. Ook kun je gebruik maken van onze zelfvertrouwen tips. Wil je meer zekerheid van slagen in je zoektocht naar meer zelfvertrouwen, volg dan de online zelfvertrouwen cursus. De cursus begeleidt jou op je eigen manier, in je eigen tijd, stap voor stap naar meer zelfvertrouwen. Wij garanderen onze cursisten van resultaat die zij zullen behalen met de cursus. Dit is een reeds bewezen methode om meer zelfvertrouwen te krijgen en meer zelfvertrouwen in je relatie te krijgen. De cursus is door meer dan 10.000 cursisten met succes gevolgd. Niet voor niets is dit dé nummer 1 zelfvertrouwen cursus!

DIRECT TOEGANG TOT DE CURSUS